Termeni si Conditii

1.Dreptul de autor a firmei ZIBRA INTERNATIONAL SRL asupra informatiilor publicate pe site
2.Produsele si serviciile oferite de ZIBRA INTERNATIONAL SRL pe site-ul zibra.ro, politica de preturi
3.Plata produselor si metode de plata
4.Livrarea produselor
5.Garantia produselor
6.Dreptul de returnare a produselor cumparate
7.Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare
8.Abonarea si dezabonarea la newsletter
9.Dispozitii finale

Site-ul zibra.ro, numit in continuare zibra.ro, este proprietatea ZIBRA INTERNATIONAL SRL inregistrata in Bucuresti, B-dul. Nicolae Balcescu, Nr. 22A, Voluntari, Ilfov, cod postal: 077190, J40/7845/2017, CUI/CIF: 37653521, si va fi numita in continuare ZIBRA INTERNATIONAL SRL.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos precum si a conditiilor de confidentialitate. In cazul in care utilizatorul nu este de acord cu termenii si conditiile de utilizare trebuie sa inceteze imediat folosirea serviciilor zibra.ro. Recomandam citirea cu atentie a acestora. ZIBRA INTERNATIONAL SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita "Termeni si conditii".

ZIBRA INTERNATIONAL SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul zibra.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei ZIBRA INTERNATIONAL SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web - link - catre zibra.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru ZIBRA INTERNATIONAL SRL sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.

1. Dreptul de autor a firmei ZIBRA INTERNATIONAL SRL asupra informatiilor publicate pe site:

Intregul continut al site-ului zibra.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea ZIBRA INTERNATIONAL SRL si a furnizorilor sai si intra sub incidenta Legii pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Este interzis in mod expres sub sanctiunea raspunderii penale, civile sau administrative folosirea fara acordul societatii a oricaror elemente ale continutului site-ului. Utilizatorilor le este interzis sa distribuie, modifice, transmita (inclusiv prin folosirea de programe automate de copiere), foloseasca pentru uz public sau comercial orice material continut in acest site fara acordul scris al firmei ZIBRA INTERNATIONAL SRL. ZIBRA INTERNATIONAL SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru nici o cheltuiala sau prejudiciu suferit de un utilizator/client, prin incalcarea termenilor si conditiilor enumerate mai sus sau a legislatiei in vigoare cu privire la protectia drepturilor de autor.

[^top]

2. Produsele si serviciile oferite de ZIBRA INTERNATIONAL SRL pe site-ul zibra.ro, politica de preturi

ZIBRA INTERNATIONAL SRL isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul zibra.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv ZIBRA INTERNATIONAL SRL isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta.
Preturile prezentate sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari ZIBRA INTERNATIONAL SRL in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

Pe parcursul functionarii sale, zibra.ro va organiza derularea unor oferte speciale promotionale, pentru care va pune la dispozitia clientilor conditiile promotiilor, mecanismul promotiei si perioada ei de desfasurare. zibra.ro isi va rezerva dreptul de a modifica si/sau intrerupe unilateral si fara instiintare prealabila derularea oricarei oferte speciale. zibra.ro isi rezerva de asemenea dreptul de a restrictiona in mod unilateral, accesul la oricare dintre ofertele speciale organizate pentru orice client sau utilizator asupra caruia are suspiciunea ca incearca sa eludeze sau sa utilizeze in mod incorect sau abuziv beneficiile respectivei oferte. Pe durata desfasurarii campaniilor de reduceri, zibra.ro isi rezerva dreptul de a procesa comenzile online in limita stocului disponibil. In situatia in care un produs comandat online devine ulterior indisponibil datorita stocului limitat, clientii zibra.ro vor fi contactati si informati asupra acestui aspect. Acestia au dreptul de a schimba produsul cu alt produs aflat la promotie sau la pret intreg, achitand diferenta dintre cele doua produse. In situatia in care clientii zibra.ro nu doresc inlocuirea produsului comandat cu altul aflat pe stoc, au dreptul de anula comanda respectiva.

ZIBRA INTERNATIONAL SRL nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia firmei ZIBRA INTERNATIONAL SRL de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat mai jos in acest document. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

[^top]

3. Plata produselor si metode de plata:

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul zibra.ro conform acestor "Termeni si Conditii" se poate efectua in avans prin Transfer Bancar (Ordin de Plata), cu Card de Credit/Debit Visa, MasterCard prin procesatorul de plati online MobilPay Netopia sau Ramburs la curierul firmei de curierat rapid ce va face livrarea coletului/produselor Dvs. ZIBRA INTERNATIONAL SRL isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin Transfer Bancar; dovada platii trebuie trimisa catre ZIBRA INTERNATIONAL SRL la adresa de e-mail zibrainternational@gmail.com. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul ZIBRA INTERNATIONAL SRL.

Metode de plata. Plata produselor de pe zibra.ro se poate face in 3 moduri:

1. Ramburs (plata la livrare in momentul primirii coletului). Presupune achitarea, la primirea coletului, a contravalorii comenzii.

2. Transfer bancar. Plata se face direct in contul bancar al ZIBRA INTERNATIONAL SRL.

3. Plata online cu card Visa/MasterCard. Tranzactia este procesata de o companie terta specializata in platile online securizate. Plata cu cardul de debit/credit Visa/MasterCard se face prin MobilPay Netopia.
Datele cardului dumneavoastra precum si informatiile personala necesare platii nu sunt vizualizate sau stocate in nici un fel de catre site-ul zibra.ro.

Nota: Livrarea va fi efectuata numai dupa confirmarea platii de catre serviciile asociate.

[^top]

4. Livrarea produselor:

Livrarea produselor se va face oriunde in tara. ZIBRA INTERNATIONAL SRL isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

Livrarea se face prin curierat rapid, in functie de zona de livrare costul de transport poate fii diferit, astfel:

Costurile de livrare sunt:

- 20 RON pentru comenzile cu livrare in Bucuresti

- 20 RON pentru comenzile cu livrare in orasele din tara

Termenul de livrare aproximativ este de 1-3 zile lucratoare in Bucuresti si 3-5 zile lucratoare in orasele din tara, din momentul expedierii coletului catre firma de curierat. Termenul de livrare a produsului va fi cel agreat de dumneavoastra, inscris in comanda si pe factura proforma, dar fara sa depaseasca 30 de zile de la primirea comenzii.

Procesarea comenzilor poate dura pana la 15 zile lucratoare in perioadele in care se desfasoara campanii de reduceri, oferte promotionale sau perioadele de soldare.

Orice comanda este supusa unei verificari ulterioare a disponibilitatii produselor in stoc. ZIBRA INTERNATIONAL SRL incearca sa pastreze pe cat posibil o corespondenta in timp real intre stoc si produsele prezente pe site. Daca in momentul selectarii unei marimi/culori nu apare butomul de "adauga in cos", inseamna ca acel produs nu mai este disponibil in combinatia de culoare si marime selectata.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si functioneaza si o reprezinta semnatura pe documentele fiscale legale. La livrare va rugam sa va asigurati ca produsul este ambalat, integru. Orice reclamatie ulterioara iese din aria de responsabilitate a firmei ZIBRA INTERNATIONAL SRL. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea documentului de insotire a coletului cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

ZIBRA INTERNATIONAL SRL isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de ZIBRA INTERNATIONAL SRL care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de ZIBRA INTERNATIONAL SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de ZIBRA INTERNATIONAL SRL de la acest client.

[^top]

5. Garantia produselor

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

[^top]

6. Dreptul de returnare a produselor cumparate

Clientul poate denunta unilateral contractul fara a invoca un motiv in termen de 14 zile lucratoare conform OG 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris, prin email la adresa zibrainternational@gmail.com, si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 14 zile, numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente.

Conform OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta: “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului“. Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid, comenzile care au fost ridicate de la sediul ZIBRA INTERNATIONAL SRL sau transportate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta**, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul, fara a ne asuma obligatia de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca produs imbunatatit sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.
Acesta clauza se aplica conform OG 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in OG 130/200 art. 2 lit.e.

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OG 130/2000. Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. ZIBRA INTERNATIONAL SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Suma inapoiata se va vira in contul clientului, comunicat in scris la adresa de email: zibrainternational@gmail.com. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

**Extras din Ord. 130/2000. Cap. 1, Art 2, a) Contract la distanta - contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

[^top]

7. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

Site-ul zibra.ro este gazduit de serverele unei terte firme. ZIBRA INTERNATIONAL SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. ZIBRA INTERNATIONAL SRL nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului zibra.ro. ZIBRA INTERNATIONAL SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul zibra.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.[^top]

8. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului zibra.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare. ZIBRA INTERNATIONAL SRL detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document. Abonatii newsletter-ului zibra.ro pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului zibra.ro mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, ZIBRA INTERNATIONAL SRL nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

ZIBRA INTERNATIONAL SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca ZIBRA INTERNATIONAL SRL are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

[^top]

9. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe zibra.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de utilizare a site-ului zibra.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.

[^top]